top of page
PH_Kokkeldal 2.jpg

Section No. 95

 

 

 

KØKKENTYPE   Section Kitchen

STØRRELSE  10 skabe

FARVE   Misty Blue / Hvass Grey

GREB  Krom

BORDPLADE   Fenix Laminat

ARKITEKT  Mark de Vos Dalhoum

LOKATION   Valby, Danmark

Vibe & Henrik

Stillark fik til opgave at tegne og bygge et køkken til et hus lavet af den berømte danske arkitekt Poul Henningsen (1894-1967) – også kendt som PH. Huset ligger i Hørsholm og i dag hjem for Henrik, Vibe og deres to børn.

Vores arkitekt Mark, har arbejdet sammen med parret gennem hele processen. Herunder beskriver Mark deres overvejelser og hvordan han udarbejdede køkkenets løsninger og muligheder.

PH_Kokkedal_huset.jpg
23.04.11_Horsholm Henrik Marstal_Plan.png

"Henrik og Vibe var meget stolte og glade for deres hus. De havde en meget omhyggelig og grundig tilgang til det køkken, de skulle designe og bygge og havde ikke rigtig andre køkkenfirmaer i tankerne, da de besluttede, at vi havde det perfekte køkken til deres hjem. Køkkenrummet har en speciel detalje, som er et vindue i gulvet grundet et tidligere spisekammer på nederste etage. Henrik og Vibe havde fjernet de få trin ned til spisekammeret og jævnet gulvet med resten af rummet. Da huset er lavet af Poul Henningsen er det delvist fredet, så man må ikke flytte vinduer eller ændre facaden. Vi valgte at bruge det nederste vindue og placere en bænk ved siden af. Ved at gøre dette har vi skabt en flot sted, hvor man kan sidde med sin kaffe eller et glas vin tæt på lyset. Vinduet giver et dejligt lys ind i rummet, med en fredfyldt og rolig karakter som jeg synes køkkenet er med til at fremhæve."

PH_Kokkeldal 3.jpg
PH_Kokkeldal.jpg

"Hos Stillark har vi en meget funktionalistisk tilgang, når vi arbejder med kundens rum. Designet af vores to køkkenmodeller er allerede på plads, og derfor kan arkitekten fuldt ud fokusere på at maksimere rummets potentiale gennem indretning og kombination af sektioner. Dette køkken består af en langside med vask og kogeplade. Vasken er placeret tæt på vinduet Modsat er der højskabe og integreret bænk med plads til at slappe af. Det er derfor et meget klassisk to-delt køkken med de lave og høje sektioner separat. Denne løsning skaber et stort arbejdsrum i den ene side af rummet, som holdes åbent og fuld af lys. Højskabene er placeret, så de ikke kommer i vejen for lyset fra vinduet."

"Henrik og Vibe havde en idé om, at de ville have noget, som de tilføjede ikke kun til deres hjem, men til selve huset. Ikke bare noget for dem selv, men måske også noget til de næste ejere. Det var noget, de gav huset. For mig er det en rigtig god tanke."

“De brugte rigtig lang tid på at vælge de rigtige farver. De så det som en helhed sammen med huset. PH havde også brugt nogle specielle farver i huset, som relaterer sig til de lamper, han lavede. Der var faktisk nogle af farverne i hans lamper, som blev gentaget i huset eller som oprindeligt havde været i huset. Derfor brugte Henrik og Vibe meget tid på at kigge på farver og undersøge dem derhjemme. Til deres vægge har de selv skabt en farve baseret på en lyseblå kaffekop, de har derhjemme, og som de er meget glade for. De tog koppen med til den lokale malerbutik. Til selve køkkenet ønskede de, at det skulle være roligt, men de drømte også om, at det var farverigt. Vi endte med et Hvass Grey og Misty Blue køkken. Det bedste fra begge verdener."

S95_01.jpg
bottom of page